1367504916-dzien_kobiet_2.png

jJedz zdrowo i nie tyj

Skuteczna
dieta oznacza spożywanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w we
właściwych proporcjach. 40 procent diety
winny stanowić warzywa. W
skutecznej diecie muszą
znaleźć się pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroki wachlarz warzyw. Nie może w niej
brakować szparagów i szpinaku. Najlepiej
przyrządzanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez wielu przypraw. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe trzeba spożywać raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier można jadać sporadycznie, czyli wyjątkowonieczęsto,
bo nie jest to element niezbędny w pokarmach codziennych.Konsumowanie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy wygłodzeni i organizm nie
gromadzi kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Regularne jedzenie jest
kluczem do dobrego
tracenia zapasów
tłuszczu. Porcje jedzenia powinny być małe –
jedząc niewiele możemy być syci,
naukowcy to opisali. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
z pewnością jest wystarczające. Oleje
roślinne i oliwa są wyjątkowo
korzystne dla zdrowia. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadakorzystny tłuszcz, więc
trzeba je koniecznie włączyć do
zbilansowanej diety. Należy
konsumować składniki jak najmniej
przetworzone, bo tylko takie są bardzo zdrowe, mają w
sobie to, co najlepsze. Warto zrezygnować z potraw sprzedawanych
w puszkach i słoikach, bo są one zazwyczaj
niezdrowe. Produkty muszą być wysokiej
jakości, bo tylko wysoka jakośćgwarantuje smaczne i zdrowe jedzenie.

tekst dostepny na stronie : tania levitra
kamagra tanio